Дигитализиране на видеокасети

Прехвърляне на стари записи на диск

Вашите спомени са още на касета?

Сега е моментът да запазите спомените си и да прехвърлите старите ленти на флаш памет или друго устройство. Преди да решите да се допитате до нашите услуги, нека първо Ви обясним какво представлява този процес.

Копирането на VHS лента на флаш устройство включва преобразуване на аналоговия сигнал на лентата в цифров формат, който може да се съхранява на различни преносими устройства като DVD, USB flash, Hard Disk и т.н

Не е тайна, че VHS / VCR касетите са преминали върха си в аудио-видео времевата линия, но може би все още държите на носталгията или просто сте били твърде заети да прехвърляте домашните си видео клипове.

Ето шест лоши неща, които могат да се случат с вашите VHS касети, ако не вземете бързи мерки.

 1. Мухъл

Много малко семейства биха подозирали, че това, което прилича на парче пластмаса, може да бъде място за размножаване на мухъл. Петната с бял прах могат да унищожат вашите заветни спомени.

 1. Изкривяване на лентата

Екстремалните температурни промени във времето могат да причинят сериозни повреди и изкривяване на магнитната лента във видеокасетите. Изкривяването причинява прекъсване на изображението и статичен шум.

 1. Залепване

Наред с екстремните температурни промени качеството на въздуха може да бъде основен фактор в срока на годност на вашите VHS спомени, тъй като може да доведе до залепване на лентата в VHS корпуса.

 1. Детайли от лентата от корпуса

Лентите стават крехки с времето. С течение на годините многократното пренавиване взема такса върху лентата и нейния корпус! Има вероятност лентата да може да се отдели от корпуса, което прави невъзможно пренавиването и гледането на любимите ви семейни спомени.

 1. Пукнатини в корпуса или задръствания с механизъм на корпуса

Ако имате деца или сте били малко дете в ерата на VHS, може би си спомняте как бяха старите VHS касети през годините. Може би са изпускани, хвърляни и настъпвани, семейните видео клипове вероятно са били просто  гледани, преглеждани и пренавивани, а това създава износване на корпуса на Вашите VHS касети.

 1. Сдъвкана лента

VHS видео лента е крехка и с температурни промени, влажност и износване, тя може да се разкъса. Излишно е да казваме, че след като видеокасетата е раздробена, тя е извън точката на поправяне и записаните спомени са отишли ​​на вятъра.

Като цяло дигиталните медии имат повече предимства от аналоговите. Тук се намесваме ние от Hope Vision и Ви предлагаме да прехвърлите архива си от ценни спомени. С напредването на технологиите информацията е по-лесна за споделяне чрез онлайн сравнение с аналогови медии. Докато преди това е било немислимо, вече с няколко клика можете да изпратите скъп спомен от 1989 година на Ваш любим човек.

Свържете се с нас за повече информация

   

  Hope Vision се занимава с видеозаснемане на фирмени събития, репортажи, корпоративни мероприятия, рекламни, семейни и сватбени филми.

  Карта с адрес на Hope Vision

  Сайтът е изработен от 4leads

  HOPE VISION © {2020}. Всички права са запазени!.